جلسه هشتم هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، هشتمین جلسه از جلسات هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی در روز چهارشنبه مورخ 10/3/ 96 با موضوع " مدیریت بحران آب یا بحران مدیریت آب" با حضور رئیس دانشکده برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده، هشتمین جلسه از جلسات هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی در روز چهارشنبه مورخ 10/3/ 96 با موضوع " مدیریت بحران آب یابحران مدیریت آب" با حضور رئیس دانشکده برگزار شد.

در این جلسه پس از قرائت آیاتی از کلام ا... مجید، ابتدا خانم دکتر چوبچیان،دبیر جلسات، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات به استادان حاضر در جلسه خیرمقدم و خوشامدگفت.

 سپس آقای دکتر علی باقری، عضو هیئت علمی گروه منابع آب، پس از ارائه ی فیلم کوتاهی در رابطه با اهمیت مسئله ی آب در کشور، با ارائه ی پرده نگاره ای (پاورپوینت) سخنان خود را با طرح سؤالات زیر از شرکت­کنندگان آغاز کرد:

·        چرا امروز در این جلسه در موضوع آب شرکت کرده­ اید؟

·        به دست آوردن اطلاعاتی در زمینه­ی آب به چه درد شما می­خورد؟

·        شما به عنوان یک شهروند چه نقشی در کنترل بحران آب می­توانید داشته باشید؟

در ابتدا، به منظور فراهم آوردن زمینه­ی درک مشترک، مفاهیم پایه در مورد چرخه­ی آب در طبیعت و منابع آب زیرزمینی ارایه شد.

وی گفت: چرخه­ی آب در طبیعت یا سیکل هیدرولوژی یک چرخه­ی طبیعی است که با انرژی خورشید باعث تبخیر آب از روی سطح اقیانوس­ها و دریاها و تشکیل ابر می­شود. ابرها توسط انرژی باد به حرکت درمی­آیند و در مناطق مرتفع به شکل باران و برف رطوبت موجود در خود را به سطح زمین منتقل می­کنند. بخشی از بارش رسیده به سطح زمین به اعماق آن نفوذ می­کند و به آبهای زیرزمینی می­پیوندد و بخشی دیگر به شکل رواناب بر سطح زمین جاری می­شود و در مسیر خود به سوی اقیانوس­ها وظیفه توزیع آب به مصارف مختلف و حمل مواد و آلاینده­ها را به انجام می­رساند. فعالیت­های انسانی در قالب تغییر کاربری اراضی، ورود آلاینده، و برداشت از منابع آب بر مؤلفه­های مختلف چرخه­ی آب تأثیر می­گذارد و از این بابت بیلان طبیعی منابع آب دستخوش تغییر می­شود، به طوری که امروزه در کشور با حدود 11 میلیارد متر مکعب در سال بیلان منفی منابع آب مواجه هستیم. این به معنی آن است که در هر سال 11 میلیارد متر مکعب از ذخایر استاتیک آبی که در سفره­های آب زیرزمینی طی قرون و اعصار ذخیره شده بودند کم می­شود. پیامد این موضوع پایین رفتن سطح تراز آبهای زیرزمینی و به دنبال آن نشست زمین و ایجاد فروچاله در دشت­های کشور است. نمونه­هایی از این نشست­ها و فروچاله­ها در دشت رفسنجان و دشت کبودرآهنگ به وقوع پیوسته است. به همین دلیل میزان مصرف از منابع آب باید کمتر از نرخ تجدید سالانه آن باشد.

در ادامه جلسه در مورد عواملی بحث شد که خواسته یا ناخواسته باعث تقویت نیروی محرکه توسعه کشاروزی بوده است. از این دست عوامل، به نقش جهت گیری­های کشور در سیاستگذاری­های اقتصادی اشاره شد که نمود آن در قالب قوانین کشور انعکاس پیدا کرده است.

سپس حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا دلنواز، آقایان دکتر طالبی، دکتر آقاعلیخانی، دکتر خوش تقاضا، دکتر موسوی، دکتر وکیل پور، دکتر مهرآبادی و ... از دیگر شرکت کنندگانی بودند که در رابطه با موضوع جلسه به گفتگو پرداختند.

سپس آقای دکتر عنایت عباسی با طرح این سوال که آیا مدیریت بحران آب وجود دارد یا بحران مدیریت آب؟ گفتگو را ادامه داد.

در پایان جلسه دوباره در مورد این سؤال بحث شد که نقش افراد به عنوان شهروند در کنترل بحران آب چه می­تواند باشد؟ و خانم دکتر چوبچیان، دبیر جلسات هم اندیشی، با توجه به اتمام وقت جلسه ی هشتم، ادامه ی گفتگو و مذاکره در رابطه با این مبحث را به جلسه یا جلسات بعدی هم اندیشی استادان دانشکده کشاورزی موکول کرد.


31 خرداد 1396 / تعداد نمایش : 1827