•  قارچ‌شناسی
    مدیر گروه
    دکتر شهلا رودبارمحمدی

آمار و اطلاعات

.:: دکتری ::.

قارچ شناسی پزشکی
معرفی

رشته قارچ شناسی پزشکی شاخه ای از علوم پزشکی است که دانش آموختگان آن در مقطع دکتری تخصصی ضمن آشنایی بیشتر با فیزیولوژی، پاتوژنز، هیستو پاتولوژی، ایمونولوژی و خصوصیات بیولوژیک قارچ ها و بیماری های ناشی از آنها، در تشخیص، درمان و پیشگیری این بیماری ها کمک نموده و علاوه بر گسترش جنبه های علمی و نظری رشته به آموزش آن پرداخته با تهیه متون تحقیقاتی و نو آوری به پیشرفت مرزهای دانش این رشته کمک نموده و با ارائه خدمات تشخیص آزمایشگاهی و مشاوره ای در عالی ترین سطح علمی به ارتقاء سلامت جامعه کمک می کنند. رسالت اصلی این رشته تربیت نیروهای متعهد، آگاه به مسائل علمی روز، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد و جامعه در زمینه قارچ شناسی پزشکی به منظور بر آوردن نیازهای آموزشی، تشخیصی، پژوهشی و در جهت تولید علم و گسترش مرزهای دانش می باشد. شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در هفتاد و نهمین جلسه مورخ 11/3/1400 براساس طرح دوره دکترای رشته قارچ شناسی پزشکی که به تایید دبیرخانه شورای آموزش علوم پزشکی، بهداشت و تتخصصی رسیده است برنامه این دوره را در چهار فصل (مشخصات کلی، برنامه، سرفصل دروس و ارزشیابی برنامه) تصویب نمود.

مهارت‌های شغلی

دانش آموختگان دوره دکتری تخصصی رشته قارچ شناسی پزشکی دارای نقش های آموزشی، پژوهشی، خدمات تخصصی و مشاوره ای خواهند بود و در هر یک از نقش های خود وظایف حرفه ای زیر را به عهده خواهند داشت. مشارکت در آموزش قارچ شناسی به دانشجویان رشته های مختلف در صورت درخواست دانشگاه، آموزش کارکنان در محیط کار، همکاری در تدوین دستورالعمل های آموزشی و استادارد های ملی مرتبط با قارچ شناسی، طراحی، اجرا و ارزشیابی پژوهش های بنیادی و کاربردی در زمینه های مختلف این رشته، نظارت بر اجرای طرح های پژوهشی، استفاده از یافته های پژوهشی در عرصه صنعت و همچنین درخصوص خدمات تخصصی مربوط به رشته می توان به تشخیص آزمایشگاهی بیماری های قارچی به روش های متداول روز دنیا، شناسایی منابع احتمالی و راه های مبارزه با بیماری های قارچی، مشارکت در ساخت کیت های تشخیص قارچی، مشارکت در مدیریت آزمایشگاه های قارچ شناسی اشاره کرد.


.:: کارشناسی ارشد ::.

قارچ شناسی پزشکی
معرفی

قارچ شناسی پزشکی شاخه ای ازعلم میکروب شناسی است که در ان به مطالعه قارچهای بیماریزا می پردازد و تمرکز و تاکید آن بر توسعه و استفاده از روشهای تشخیص آزمایشگاهی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماریهای قارچی و بررسی و ارائه پروژه های تحقیقاتی کاربردی جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای قارچی مهم کشور است. در کارشناسی ارشد قارچ شناسی پزشکی، دانشجویان می آموزند که قارچها از نظر پزشکی چه اهمیتی دارند، عفونتهای ناشی از آنها کدامند، تشخیص، درمان و نحوه پیشگیری از آنها چگونه می باشد. شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در هفتاد و نهمین جلسه مورخ 11/3/1400 براساس طرح دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته قارچ شناسی پزشکی که به تایید دبیرخانه شورای آموزش علوم پزشکی، بهداشت و تخصصی رسیده است، برنامه این دوره را در چهار فصل (مشخصات کلی، برنامه، سرفصل دروس و ارزشیابی برنامه) تصویب نمود.

مهارت‌های شغلی

دانشجویانی که این دوره آموزش را طی می کنند می توانند در صورت داشتن شرایط لازم می توانند به عنوان مدرس در موسسات آموزش عالی به امر تدریس و تحقیق پرداخته و همچنین ضمن کمک در تشخیص عفونتهای قارچی در موسسات و مراکز درمانی و بهداشتی، ازمایشگاههای تشخیص طبی و یا مراکز تحقیقاتی فعالیت داشته باشند. همچنین در مراکز پژوهشی دانشگاهی و همچنین بخش تحقیق و توسعه شرکت های دانش بیان انجام وظیفه نمایند.