چهارمین کارگاه مالکیت فکری و پیشگیری از سرقت علمی برگزار شد

خلاصه خبر: چهارمین جلسه از سلسه کارگاه‌های مالکیت فکری و اجتناب از سرقت علمی با عنوان «معرفی پایگاه‌ها و نرم افزارهای شناسایی سرقت علمی» با حضور جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه برگزارشد.

در این کارگاه که روزسه شنبه دوازدهم تیرماه در سالن اجتماعات باشگاه فرهنگی و اجتماعی دانشجویان برگزار شد، دکتر محمد حسن زاده، مدیر گروه علم اطلاعات و دانش شناسی به تعریف سرقت علمی پرداخت و آن را عملی دانست که طی آن شخص کل یا بخشی از دستاورد فکری دیگران را به نام و یا به کام خود می‌زند.

وی در ادامه سرقت علمی ادبی را به دو بخش کلی و جزئی و همچنین عمدی و سهوی تقسیم کرد و سپس به بیان مصادیق و اشکال مختلف هر کدام پرداخت و رکود علمی و اختلافات و درگیری‌ها را از آثار سرقت علمی برشمرد.

دکتر حسن زاده در ادامه به راه‌های پیشگیری از سرقت علمی و ادبی پرداخت و آگاهی بخشی، همکاری و تعاون میان گروه‌های پژوهشی و آموزشی و همچنین کنترل سیستمی در سطح دانشگاه‌ها را برای اجتناب از سرقت علمی و ادبی بسیار موثر دانست.

این عضو هیات علمی دانشگاه یکی از بهترین راه‌های پیشگیری را استفاده از نرم افزارهای موجود دانست و با اشاره به دو نرم‌افزار «همانند جو» که متعلق به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات (ایران داک) است و نرم افزار «سمیم نور» (سامانه مشابه یاب متون) متعلق به مرکز تحقیقاتی نور  افزایش استفاده از این نرم‌افزارها می‌تواند از پدیده سرقت علمی به میزان قابل توجهی بکاهد.

وی افزود: در زمینه نرم افزارهای خارجی نیز  نرم افزارAnti plaigiarim.net  یکی از بهترین نرم افزارهاست و جستجو در هر یک از این نرم افزارها به لحاظ عمق، سرعت و تعداد صفحات و... متفاوت است.

 دکتر حسن زاده در پایان این کارگاه ضمن تشکر از معاونت فرهنگی و اجتماعی از برگزاری سلسله کارگاه‌های مالکیت فکری و به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داد.

شایان ذکر است که این کارگاه در راستای طرح نگرش معاونت فرهنگی و اجتماعی و ذیل طرح تحول راهبردی دانشگاه برگزار شد.


19 تیر 1397 / تعداد نمایش : 2782