متن کامل خبر


 
درخشش عضو هیأت علمی دانشگاه در نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی

خلاصه خبر: دکتر ایمان ستایش عضو هیأت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه، به عنوان برگزیده بخش دانش‌پژوهان و فناوران نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی معرفی و تقدیر شد.

در آئین نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی که روز دوشنبه 27 آذرماه با حضور دکتر عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن همایش‌های کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، دکتر ایمان ستایش با ارائه طرح "هندسه شمارشی و فضاهای پرمایشی خم ها" رتبه سوم پژوهش های بنیادی گروه علوم پایه را به خود اختصاص داد و به عنوان برگزیده بخش دانش‌پژوهان و فناوران جشنواره جوان خوارزمی معرفی شد.
بر اساس اعلام دبیرخانه نوزدهمین جشنواره خوارزمی، در بخش دانش‌پژوهان و فناوران ۶۷۲ طرح در سامانه جشنواره ثبت شد که بعد از ارزیابی و بررسی های اولیه، ۳۸۳ طرح به گروه‌های تخصصی (شامل فناوری نانو، علوم پایه، عمران، فناوری‌های شیمیایی، مکانیک، برق و کامپیوتر، کشاورزی و منابع طبیعی) ارسال شد و از بین آنها 26 طرح به هیات داوران ارجاع و در نهایت 11 طرح انتخاب نهایی شدند. این 11 طرح منتخب متشکل از چهار طرح بنیادی، دو طرح توسعه‌ای، سه طرح کاربردی و دو طرح نوآورانه است که پس از احراز استاندارد‌های لازم از سوی داوران به عنوان طرح های برگزیده انتخاب شدند.
گفتنی است دکتر ایمان ستایش در سال های 80 تا 85 بطور همزمان در مقطع کارشناسی رشته های ریاضی و برق در دانشگاه صنعتی شریف تحصیل کرد و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی خود در رشته ریاضی ( هندسه جبری) خود را در سال های 85 تا 90 از دانشگاه پرینستون اخذ نمود. وی کسب عنوان رتبه اول مسابقات ریاضی دانشجویی کشور ( دو دوره)، کسب عنوان رتبه اول مسابقات بین المللی ریاضی دانشجویی (دو دوره) و کسب عنوان رتبه اول المپیاد دانشجویی ریاضی را در کارنامه افتخارات خود دارد. دکتر ستایش از سال 95 با رتبه علمی استادیار همکاری خود با دانشگاه را آغاز کرده است.
وی در تشریح طرح خود گفت: فضای پرمایشی خم ها پس از مقاله دلین و مامفورد در سال 1969 در مرکز مطالعات شاخه هندسه جبری قرار گرفت. مطالعه این فضا و هندسه آن می تواند به درک بهتری از هندسه خم های جبری بیانجامد. در طی چند دهه اخیر مقالات متعددی در این زمینه نگارش شده است که به عنوان مثال می توان به کارهای کانسویچ، اوکونکف و دکتر مریم میرزاخانی اشاره کرد. هر سه نفر در مقالات خود به هندسه فضای پرمایشی خم ها و انتگرال های روی آن پرداخته اند که به خاطر این تحقیقات در نهایت هر یک موفق به دریافت جایزه فیلدز شدند.
دکتر ستایش افزود: هدف این طرح مطالعه حلقه کوهومولوژی فضای پرمایشی خم ها است. به طور خاص تر زیر حلقه کاپای فضای پرمایشی و انتگرال اعضای این حلقه بر روی زیر واریته های فضای پرمایشی بررسی می شوند.
وی در پایان تصریح کرد: در مقالاتی که تا کنون از این طرح استخراج شده اند نشان داده شده که در گونای حداکثر 2 کلاس های کاپا با محاسبه انتگرال های متناظرشان کاملا قابل شناسایی اند. تعمیم این قضیه به گونه های بالاتر و همچنین مطالعه حلقه ضربی این کلاس در حال حاضر در دست بررسی است.


27 آذر 1396 / تعداد نمایش : 2999