متن کامل خبر


 
رئیس دانشگاه از امضای تفاهم نامه همکاری با دانشگاه سن پترزبورگ خبر داد

خلاصه خبر: دکتر احمدی پس از بازگشت از سومین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه که در مسکو برگزار شد، ضمن اشاره به مذاکرات انجام شده با 3 دانشگاه برتر روسیه از امضای قریب الوقوع تفاهم نامه همکاری با دانشگاه سن پترزبورگ و دانشگاه معدن سن پترزبورگ خبر داد.

دکتر احمدی پس از بازگشت از سومین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه که در مسکو برگزار شد، ضمن اشاره به مذاکرات انجام شده با 3 دانشگاه برتر روسیه از امضای قریب الوقوع تفاهم نامه همکاری با دانشگاه سن پترزبورگ و دانشگاه معدن سن پترزبورگ خبر داد.
دکتر احمدی به رویکرد دانشگاه های بزرگ روسیه در خصوص همکاری راهبردی و درازمدت با دانشگاه های برتر ایران که از دو سال پیش آغاز شده است اشاره کرد و گفت: با توجه به توانمندی های علمی هر دو کشور به ویژه در حوزه دانشگاهی و از آنجا که دو کشور ایران و روسیه از نظر رشد انتشارات علمی بین المللی در رتبه اول دنیا قرار دارند، پیشنهاد توسعه همکاری ها از سوی دانشگاه های برتر ایران با استقبال مواجه و مقرر شد اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه هر ساله در پایتخت های دو کشور برگزار شود.
وی افزود: سومین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه به دعوت ویکتور سادونیچی رئیس دانشگاه دولتی مسکو و با حضور مقامات ارشد وزارت علوم و تحقیقات روسیه، اساتید برجسته دانشگاه های بزرگ آن کشور، فعالین ارشد حوزه هوا فضای روسیه و رؤسای دانشگاه های سطح یک ایران، پنجم آبان ماه در سالن مرکزی دانشگاه مسکو آغاز و به مدت دو روز ادامه داشت. در این اجلاس طرفین ضمن مذاکره در خصوص محورهای توسعه همکاری های مشترک در حوزه دانشگاهی و ترسیم نقشه راه آینده، بر اهمیت گسترش تعاملات علمی و آموزشی دو کشور تأکید کردند.
رئیس دانشگاه از ایجاد نظام رتبه بندی دانشگاههای عمدتا آسیایی با مرکزیت دانشگاه مسکو خبر داد و گفت: یکی از اهداف مهم این اجلاس طرح و پیگیری ایجاد یک سیستم رده بندی دانشگاهی عمدتا آسیایی بود که با مرکزیت دانشگاه مسکو شکل بگیرد. این نظام رتبه بندی به دلیل وجود تفاوت در معیارهای رده بندی دانشگاهی که بین بنگاه های غربی و دانشگاه های آسیایی دیده می شود ایجاد شد تا بصورت مستقل توانمندی های دانشگاه های مهم مناطق خاص آسیا به ویژه روسیه، ایران و ... را رصد کرده و در رده بندی ها آثار و نتایج آن اعمال شود. مراحل اجرایی این نظام رتبه بندی به زودی در دانشگاه مسکو آغاز می شود و دانشگاه های ایران هم در این سیستم شرکت می کنند.

دستاوردهای سومین اجلاس رؤسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه

دکتر احمدی در ادامه به مذاکرات انجام شده از سوی دانشگاه تربیت مدرس با 3 دانشگاه مهم روسیه اشاره و اضافه کرد: به نمایندگی از دانشگاه تربیت مدرس با 3 دانشگاه مهم روسیه مذاکراتی انجام دادیم. در سفر به سن پترزبورگ که با همرامی دکتر امی سرپرست پارک علم و فناوری مدرس و رئیس سابق دفتر رایزنی علمی ایران و روسیه به دلیل آشنایی بسیار وی با ساختارهای دانشگاهی کشور روسیه انجام شد، با دانشگاه سن پترزبورگ و دانشگاه معدن سن پترزبورگ مذاکرات خوبی صورت گرفت و مراحل امضا و عقد قرارداد همکاری در زمینه های تخصصی شهرسازی، ریاضیات، روابط بین الملل و چند رشته دیگر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. دانشگاه سن پترزبورگ از جمله دانشگاه های بسیار مهم و معتبر روسیه است که با آنها به تفاهم نهایی دست یافتیم و مقر شد که با اعمال آخرین ویرایش ها، تفاهم نامه بصورت مکاتبه ای امضا و تبادل انجام شود.
رئیس دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشگاه سن پترزبورگ سابقه بسیار درخشانی دارد و 8 برنده جایزه نوبل از دانش آموختگان این دانشگاه هستند. دانشگاه سن پترزبورگ در زمینه مسائل فناوری های مدرن در روسیه سرآمد است و با دانشگاه مسکو در یک تراز قرار داشته و با یکدیگر در رقابت هستند.
دکتر احمدی ابراز امیدواری کرد که از اواخر سال جاری همکاری های مشترک فی مابین دانشگاه تربیت مدرس و دو دانشگاه مطرح شهر سن پترزبورگ به صورت عملی در قالب تبادل استاد و دانشجو و فعالیت های علمی تعریف و آغاز گردد.
وی در تشریح مذاکرات با رئیس دانشگاه پزشکی مسکو اظهار داشت: از آنجا که دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه سطح یک وزارت علوم است که رشته های پزشکی پایه در آن ارائه می شود، فرصت اجلاس را مغتنم شمرده و در خلال جلسات با رئیس دانشگاه پزشکی مسکو مذاکراتی انجام دادیم و پیرو اقدامات تخصصی گروه های آموزشی دو دانشگاه، به مراحل تعریف شفاف همکاری ها نزدیک شدیم.
دکتر احمدی به بازدید اساتید دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس از دانشگاه پزشکی مسکو که مهرماه گذشته انجام شد اشاره کرد و افزود: اساتید دانشگاه تربیت مدرس در بازدید از دانشگاه علوم پزشکی مسکو با امکانات، تجهیزات و فعالیت های علمی آن دانشگاه آشنا شده و زمینه را برای انجام تحقیقات مشترک مناسب ارزیابی کردند. از اینرو برای آغاز همکاری های علمی در حوزه پزشکی و بخصوص رشته های بین رشته ای پزشکی، آن دانشگاه را مورد بهره برداری قرار خواهیم داد.
رئیس دانشگاه در خصوص توسعه همکاری های علمی با کشور روسیه تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس در جهت توسعه همکاری های علمی بین المللی با کشور روسیه، فعالیت های خود را روی چند دانشگاه خاص و با هدفمندی پروژه های خاص برنامه ریزی کرده است. یکی دیگر از دانشگاه های برتر روسیه، دانشگاه فدرال کازان است که گام های همکاری مشترک از دو سال پیش در پی بازدید رئیس آن دانشگاه از دانشگاه تربیت مدرس برداشته شده و هم اکنون تعداد قابل توجهی از فعالیت های مشترک علمی در حوزه علوم پایه با همکاری اساتید و دانشجویان دو دانشگاه در حال انجام است.
دکتر احمدی در پایان یادآور شد: برای توسعه تعاملات و همکاری های علمی و آموزشی با روسیه ، توان و تلاش خود را بر روی 4 دانشگاه سن پترزبورگ، دانشگاه معدن سن پترزبورگ، دانشگاه پزشکی مسکو و دانشگاه فدرال کازان متمرکز کرده ایم و امیدواریم که همکاری های مشترک بطور جدی پیگیری شده و شکل بگیرد.


21 آبان 1396 / تعداد نمایش : 3050